Zoeken

Symposium Integraal Regionaal Verkeersmanagement goed bezocht

Het door de Gebruikersgroep Verkeersmanagementsystemen georganiseerde symposium Integraal Regionaal Verkeersmanagement is woensdag 23 mei jl. goed bezocht. Ruim 70 belangstellenden lieten zich in de aangename ambiance van de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle informeren over de laatste ontwikkelingen in stedelijke bereikbaarheid, waarbij de regio Zwolle als voorbeeld werd genomen.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Na een korte film over dynamisch verkeersmanagement in de regio Zwolle, gaf de heer Daniël Uenk van de gemeente Zwolle een presentatie over Innovatief benutten, de heer Alex Smienk van het Minder Hinder-team regio Kampen-Zwolle gaf vervolgens een toelichting op de activiteiten van zijn team, gevolgd door de heer Patrick Potgraven van de Verkeers Informatie Dienst die een boeiend betoog gaf over het meten en analyseren van verkeersintensiteiten en reistijden door middel van Bluetooth. Het symposium werd afgesloten met een presentatie en live-demonstratie over het project Bereikbaarheid Regio Zwolle Kampen BREZ.

 

De Gebruikersgroep Verkeersmanagementsystemen komt tweemaal per jaar bijeen, doelen van deze gebruikersdagen zijn het tussen gebruikers onderling en met Vialis informatie uitwisselen en actuele ontwikkelingen presenteren op het gebied van verkeersregeltechniek en DVM. Het bestuur van de Gebruikersgroep streeft ernaar eenmaal per jaar een symposium te organiseren waarvoor een bredere doelgroep wordt uitgenodigd.