Zoeken

Teveel zoekverkeer is het gevolg van slecht verkeersmanagement

‘Is teveel zoekverkeer het gevolg van slecht verkeersmanagement en wordt parkeren hierdoor het krachtigste gereedschap voor de verkeersmanager?’. Dagvoorzitter Bert van Leeuwen stelde deze vraag aan een aantal experts tijdens een levendige discussie over Slim Parkeren. De meningen liepen uiteen. Van ‘zoekverkeer is volledig te beheren door het inzetten van de juiste instrumenten’ tot ‘de parkeerplaats speelt maar een beperkte rol in de totale mobiliteitsketen’. Van ‘parkeergarantie is nooit te geven’ tot ‘we moeten parkeren beter gaan faciliteren’. En is die automobilist nu wel of niet te sturen? Onderzoek heeft immers uitgewezen dat momenteel 70 % van de automobilisten zich niet laat sturen naar zijn eindbestemming.

140325_H270.jpg

Van P naar P

Vialis deelt de mening dat Parkeren steeds belangrijker wordt bij ons reisgedrag. Van A naar B wordt straks van P naar P. Dit kan echter alleen wanneer parkeerinformatie voor, tijdens en aan het einde van de reis goed inzichtelijk is. De focus van de weggebruiker ligt op dit moment bij betrouwbaarheid over de reistijd, straks hecht hij meer waarde aan een gegarandeerde parkeerplek via een betrouwbare reistijd/route.

Geïnteresseerd in deze discussie? Zie de video.

Vital City

Door de infrastructuur slim te benutten en innovatieve oplossingen te bedenken waarmee mobiliteit duurzaam verbetert, draagt Vialis bij aan leefbaarheid en vitaliteit. Vialis noemt dat bouwen aan de ‘Vital City’. Wij zijn van mening dat wij Nederland alleen in samenspraak mobiel kunnen houden. ‘Vital City’ is het thema waaronder Vialis interessante discussies initieert tussen een brede groep deskundigen uit de wereld van verkeer en vervoer, de overheid, kennisorganisaties en –netwerken. Ook geïnteresseerd eens mee te praten, stuur een emailbericht!