Zoeken

Toekomstbestendig onderhoud op Schiphol

Dag en nacht wordt er door verschillende VolkerWessels Infrastructuur bedrijven (zoals Vialis en KWS) gewerkt op Schiphol. Dat we klaar zijn voor de toekomst blijkt uit de waardering van de klant en de innovatiekracht die we tonen. De focus van de luchthaven is het faciliteren van vluchten, de primaire opdracht voor de VolkerWessels bedrijven is het zorgen voor een continue beschikbaarheid van assets. Digitalisatie en asset management zijn hierbij belangrijke speerpunten voor de toekomst.

20190927-084219_SV9532_.png

Innovatieve toepassingen van Digital Twins en Artificial Intelligence voor efficiënt onderhoud

Digital Twins (digitale kopieën van een asset) worden ingezet om het onderhoud duurzamer en efficiënter in te zetten. Maar ook de toepassing van Artificial Intelligence (AI) is steeds meer merkbaar. Zo wordt dit jaar de visuele inspectie van verhardingen vervangen door  laserscans en "beeldherkenning" van schades met Artificial Intelligence. De kosten zijn lager en het geeft een beter en completer beeld waarmee onderhoud geoptimaliseerd kan worden.

Uitgebreide samenwerking met Schiphol

De intensieve samenwerking met Schiphol bestaat al jaren. De activiteiten hebben een brede scope en vinden vooral plaats rondom de vliegtuigopstelplaatsen, waar de vliegtuigen geparkeerd staan. Het raakt activiteiten die te maken hebben met onderhoud en bijbehorend meerjarenplan, vervanging & renovatie, advisering, storingsanalyses, assetmanagement; het strategisch beoordelen van oudere assets en nog veel meer.

Langdurig onderhoud en geavanceerde monitoring

Zo heeft Vialis ook de tunnels van Schiphol langdurig in onderhoud. De Buitenvelderttunnel en de Kaagbaantunnel die onder de landingsbanen doorlopen voldoen dankzij Vialis aan de strengste veiligheidseisen. En dat is nog niet alles. Onlangs heeft Schiphol het ontsluiten van alle tunnel data en inrichting van monitoring in opdracht gegeven aan Vialis en Asset Insight. Daarmee is dit het eerste contract waar de Vialis Datadiode wordt toegepast. De datadiode helpt ons, met strikte cybersecurity vereisten, bij het realtime ontsluiten van data. Zo kunnen we de tunnel realtime monitoren. Het doel is om storingen te voorkomen en het tunnelbeheer te optimaliseren.