Zoeken

Tunnel Nijverdal geopend!

Jongstleden zaterdag is de Salland-Twentetunnel geopend. Na een voorbereidings- en bouwtijd van totaal ruim zeven jaar reden zaterdag 29 augustus de eerste auto’s onder Nijverdal door.

Taart Nijverdal.jpg
Taart Nijverdal.jpg

Met de ingebruikname start ook voor Vialis de instandhoudingsfase waar de business unit Beheer & Onderhoud de komende tien jaar aan zal blijven werken. Aan de realisatie van de tunnel werkten de ook de business units Integrale Projecten en Verkeer & Installatietechniek van Vialis mee.

 

De eerste tunnel in Nederland die voldoet aan de landelijke tunnelstandaard werd eind april al opgeleverd en aanvaard door Rijkswaterstaat. Na de laatste succesvolle testfase met nood- en hulpdiensten kon de tunnel 29 augustus worden opengesteld voor het verkeer. De N35 is een drukke en belangrijke verbindingsweg tussen Zwolle en Almelo. Parallel aan de N35 loopt het spoortracé eveneens door de Salland - Twentetunnel.

 

Aan de realisatie van dit project werkten, naast Vialis, de volgende ondernemingen mee: KWS, Van Hattum en Blankevoort (beiden VolkerWessels) en Hegeman Beton- en Industriebouw.