Zoeken

Verbeterde ontsluiting Haarlemse Waarderpolder

Bereikbaarheid, mobiliteit en doorstroming zijn sleutelwoorden voor het functioneren van de gemeente Haarlem. De bereikbaarheid van het Haarlemse bedrijventerrein de ‘Waarderpolder' is van levensbelang. De Waarderpolder ligt ideaal ten opzichte van de grote steden in de Randstad, de A9 en luchthaven Schiphol. Met een nieuwe oeververbinding in de vorm van de Schoterbrug, de fly-over en verkeerssystemen die de doorstroming voor het doorgaande verkeer verzorgen, heeft de Haarlemse ‘Waarderpolder' een nog betere verbinding met de A9 en verder gekregen. Vialis droeg haar steentje bij aan deze vernieuwde oostelijke entree van de stad en was onder andere verantwoordelijk voor de groene golf, en de levering en aanleg van de complete verkeersregelinstallaties.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Met het opleveren van een nieuwe verkeersregelautomaat (ViTrac) op het kruispunt Camera Obscuraweg - Bohnweg (nabij IKEA) heeft Vialis onlangs het project ‘Aanleg VRI's Waarderpolder en Fly-over' afgerond. Hierdoor heeft de ‘Waarderpolder' een rechtstreekse verbinding gekregen met de A200 en is er via de Schoterbrug een betere verbinding ontstaan tussen Haarlem-Noord en Haarlem-Zuid.

Eind 2008 startte Vialis met het eerste gedeelte van het project (de nieuwbouw van zeven kruispunten en het wijzigen van twee bestaande kruispunten). 3,5 Jaar later is het project succesvol afgerond en kunnen weggebruikers snel en veilig Haarlem bereiken, maar ook snel vanuit het zuiden naar het noordelijke gedeelte (en v.v.) reizen zonder dat het oude stadscentrum hierdoor wordt belast. Wel zijn de verkeersstromen (o.a. op de Oudeweg) aanzienlijk gewijzigd ten opzichte van de situatie in het verleden. De gemeente Haarlem onderzoekt momenteel de mogelijkheden om ook hier waar nodig aanpassingen door te voeren.