Zoeken

Verbetering van doorstroming voertuigen stoet

Het onderbreken van een rouwstoet of een militair konvooi door een ‘plotseling’ rood verkeerslicht geeft veel ongemak. Vooral voor een rouwstoet biedt dat verkeershinder en mogelijk gevaarlijke situaties. Ook het begeleiden van een lange stoet touringcarbussen bij een groot evenement vraagt soms om een slimme konvooibenadering. Verbeterde communicatie tussen voertuigen en intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) maakt het mogelijk om de doorstroming van diverse verkeerssituaties beter op te lossen.

shutterstock_2213403101 (1).jpg
shutterstock_2213403101 (1).jpg

De verkeersregelapplicatie voor intelligente kruispunten van Vialis, FlexApp, kan vanaf nu konvooien flexibel afhandelen. Dat kan op twee manieren. In eerste instantie zorgt Flex ervoor dat, zodra het eerste voertuig groen licht krijgt, alle daaropvolgende voertuigen met de identificatie ‘konvooi’ ook groen licht krijgen. De FlexApp zal het groen vasthouden tot het laatste voertuig uit het konvooi het kruispunt is gepasseerd.

Flex_1.png
FlexApp

Daar bovenop kan de FlexApp ook prioriteit verlenen: bij nadering van het konvooi probeert Flex op tijd groen te geven, zodat het konvooi helemaal niet meer hoeft te stoppen, met name voor rouwstoeten is dat erg prettig. Met deze nieuwe konvooi functionaliteit ondersteunt de FlexApp alle prioriteit use cases van Talking Traffic in alle iVRI’s.