Zoeken

Verkeerscentrales nemen CVMS van Vialis in gebruik

De afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat in de Verkeerscentrales NoordWest Nederland, Zuid Nederland en NoordOost Nederland het door Vialis gebouwde Centraal Verkeersregelinstallatie Management Systeem (CVMS) in gebruik genomen. De verwachting is dat de overige twee verkeerscentrales het systeem in de loop van 2009 in gebruik gaan nemen.

RMB-VIA-Hooggelegen-img-181_1.jpg
RMB-VIA-Hooggelegen-img-181_1.jpg

Het nieuwe CVMS maakt een efficiënte en snelle uitvoering van het beheer van VRI's (verkeersregelinstallaties) en TDI's (toeritdosseerinstallaties) mogelijk binnen alle Regionale Diensten van Rijkswaterstaat. Daarnaast maakt het CVMS het mogelijk om VRI's en TDI's in te zetten voor dynamisch verkeersmanagement.


De planning is dat eind 2009 alle bij Rijkswaterstaat in beheer zijnde TDI's en VRI's vanuit het CVMS worden aangestuurd.

Momenteel is het CVMS zo gemaakt dat de wegverkeersleider in de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat het CVMS aanstuurt. Echter, het CVMS kan ook volledig geautomatiseerd worden. Dit Managementsysteem heeft de mogelijkheid om met andere verkeerslichtencentrales te communiceren over ingezette maatregelen, waardoor verkeersregelinstallaties van andere wegbeheerders in het regelscenario kunnen worden betrokken.