Zoeken

Vertrektijden treinen realtime op traphic.nl

Haarlem, 1 november 2006 - Wie precies wil weten wat de actuele situatie is op het spoor, kan vanaf 1 november op kantoor of thuis op de website traphic.nl kijken. Samen met NS werkt Vialis aan het tonen van realtime treininformatie op traphic.nl.

traphic2_0.JPG
traphic2_0.JPG

Traphic.nl is al bekend van file-informatie voor automobilisten. Naast de actuele situatie op snelwegen wordt nu ook de situatie op het spoor getoond. De site toont de actuele vertrektijden van de treinen per station. Daarbij wordt de situatie van een treinstation met een kleur weergegeven. Op een groen station rijden alle treinen op tijd. Op een geel, oranje, of rood station vertrekken een of meer treinen later. Ieder station kan aangeklikt worden voor een overzicht van de meest actuele vertrektijden. Zo krijgt de bezoeker heel snel een beeld van de actuele 'verkeerssituatie' op het spoor. Vialis en NS zijn ervan overtuigd dat de nieuwe dienst voor treinreizigers het reizen nog aangenamer zal maken. 'Als je realtime kunt zien hoe de situatie is, kun je er rekening mee houden. En juist die informatie zorgt voor tevreden reizigers', stelt Jos van Kleef, directeur van Vialis. Michel Hemelaar, productmanager Reisinformatie NS zegt: 'NS draagt in belangrijke mate bij aan de bereikbaarheid van Nederland en richt zich steeds vaker ook op automobilisten door ze een aantrekkelijk alternatief te bieden. De meest actuele reisinformatie is daarin zeer bepalend. Als je de actuele situatie op het spoor kunt vergelijken met die op de weg, kun je op dat moment je eigen keuze bepalen.'

 

Over Traphic:
Het doel van deze website is te informeren over de actuele verkeerssituatie en andere mobiliteitszaken. Traphic.nl is een product van Vialis. Traphic biedt altijd en overal actuele verkeersinformatie. Traphic verkrijgt de verkeersinformatie (filemeldingen, wegwerkzaamheden, etc.) rechtstreeks van het VCNL (Verkeerscentrum Nederland). Deze gegevens worden bewerkt en verrijkt met bijvoorbeeld vertragingstijden. Ook worden er via traphic.nl (live) camerabeelden van de actuele verkeerssituatie op een aantal belangrijke snelwegen doorgegeven. Alle informatie wordt bijgewerkt op het moment dat er een wijziging plaatsvindt. U ziet dus altijd de meest actuele situatie. De informatie over de meest actuele reistijden is voortdurend in ontwikkeling.