Zoeken

Vialis aanwezig op Automotive Week

Van 25 maart tot en met 1 april heeft de Automotive Week op de Automotive Campus in Helmond plaatsgevonden. Daarbij was Vialis natuurlijk ook vertegenwoordigd, zowel met een stand als live met een demonstratie

3 Coöperatief voertuig met Vialis logo DSC04935 (3).JPG
3 Coöperatief voertuig met Vialis logo DSC04935 (3).JPG

Op de bijbehorende Projecten Markt hebben we het wegkantbaken (router) gepresenteerd om de veranderende rol van wegkantsystemen in de overgang naar coöperatieve systemen te illustreren. Het baken verzorgt vanuit het wegkantsysteem de communicatie met voertuigen om bestuurders te informeren ter ondersteuning van hun rijtaak.

 

Kenmerkend is de open architectuur voor de applicaties. Deelnemers konden in een rondrit mee met coöperatieve voertuigen om live te zien hoe informatie vanuit de wegkant in de auto gepresenteerd wordt. Een Vialis servicewagen was hierbij voorzien van een wegkantbaken geplaatst bij een verkeersregelinstallatie om de deelnemers via wifi-p te waarschuwen voor wegwerkzaamheden. In één van de coöperatieve voertuigen is voor de waarschuwing een Vialis-applicatie gebruikt.