Zoeken

Vialis beklimt trede 5 CO2-prestatieladder

Per 01 april 2012 is Vialis gecertificeerd voor niveau 5 op de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). Hiermee heeft het mobiliteitsbedrijf het hoogste niveau bereikt.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren om serieus werk te maken van CO2-reductie. Het doel van de ladder is bedrijven te stimuleren hun eigen CO2-uitstoot en die van leveranciers te kennen en voortdurend te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de bedrijfsvoering en projecten terug te dringen.

Concurrentievoordeel
Hoe beter een bedrijf voldoet aan de eisen, hoe hoger het staat op de CO2-prestatieladder. Een hoge score op de CO2-prestatieladder wordt beloond met een hogere virtuele korting op projecten, kortom: een concurrentievoordeel.

In eerste instantie is dit instrument door ProRail ontwikkeld en sinds 2009 gebruikt voor aanbestedingen in de spoorsector. Maar al snel bleek dat ook andere aanbesteders en andere sectoren in het bedrijfsleven de mogelijkheden van de ladder zagen. Daarom is versie 2.0 van de CO2-Prestatieladder ontwikkeld. Daarin is de ladder breder toepasbaar geworden voor andere aanbesteders en andere sectoren. Zo sluit de ladder nu beter aan bij het Besluit Aanbestedingsregels voor Overheidsopdrachten.

Snel bereikt
Vialis, als onderdeel van het VolkerWessels-concern kent al een aantal jaren een operationeel MVO-beleid. Daardoor is het zo snel gelukt om na het behalen van niveau 4 in november 2011 het hoogste niveau te bereiken.