Zoeken

Vialis blijft werken aan een optimale doorstroming op de weg en het spoor

Vialis, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, gaat met VRS Railway Industry ook de komende jaren voor ProRail werken aan het ontwikkelen, leveren en het in stand houden van delen van overwegbeveiligingsinstallaties. De samenwerking bestaat uit vier raamovereenkomsten om de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het spoorwegnet te waarborgen. Door de gunning kan de jarenlange expertise van overwegen en het inzetten van efficiënt onderhoud worden voortgezet.

vrsrail_overgang_01_b.jpg
IMG_2614NZLR2_small.jpg

Betrouwbare overwegbeveiligingsinstallaties produceren

Vanuit doorstroming op het spoor is VRS Railway Industry, onderdeel van Vialis, al sinds 1879 huisleverancier van het Nederlandse Spoorwegnet. Overwegbeveiligingsinstallaties hebben een belangrijke functie om weggebruikers tijdig te waarschuwen voor een trein die gaat passeren op de gelijkvloerse kruising van de weg met de spoorweg. Vanuit de vier raamovereenkomsten worden overwegbeveiligingsinstallaties geproduceerd. Dit zijn naast visuele (waarschuwingslichten) en auditieve (bellen) waarschuwingsmiddelen ook fysieke barrières (afsluitbomen) en passieve waarschuwingsmiddelen (andreaskruisen). Na maximaal 18 maanden ontwikkeling worden gedurende maximaal 8 jaar door ProRail deelopdrachten verstrekt die elk minimaal twintig jaar in stand gehouden kunnen worden.

Betere doorstroming door efficiënt onderhoud

Het wordt steeds drukker op het spoor. Zowel vervoer over het spoor als het reguliere verkeer heeft baat bij zo weinig mogelijk stilstand. Het is daarom ook van belang om gepland onderhoud en actuele storingen efficiënt uit te voeren. Geholpen door ruime ervaring met klantspecifieke spooroplossingen en door goed mee te denken met de klant ontwikkelt Vialis kwaliteitsproducten die het onderhoud minimaliseren.  Een voorbeeld is de toepassing van andere materialen. Aluminium in plaats van hout.

Vialis kijkt verder dan de dag van vandaag. En de markt vraagt om geïntegreerde diensten. Door de intensieve samenwerking met klanten en partners werkt Vialis optimaal aan een leefbare omgeving.