Zoeken

Vialis draagt Filevrije Dag een warm hart toe

Op 9 oktober a.s. worden diverse activiteiten georganiseerd om reizigers te enthousiasmeren de auto te laten staan en zo files te voorkomen. Dit gebeurt op initiatief van de ANWB, Rabobank en NS, en onder de vlag van Nederland Bereikbaar. Aan de reiziger wordt gevraagd om deze dag op een slimme manier naar het werk te reizen. De bedoeling is reizigers na te laten denken over de bereikbaarheid en mobiliteit in Nederland. Vialis draagt het initiatief een warm hart toe.

180px_filevrijedag_SNE_68.jpg
180px_filevrijedag_SNE_68.jpg

Dagelijks is Vialis bezig met mobiliteit en bereikbaarheid. Het belang en de inbreng van de reiziger wordt hierbij niet onderschat. Vialis heeft producten en diensten om doorstroming en veiligheid te garanderen, waarbij het milieu zo "groen" mogelijk wordt gehouden. Vialis directeur Jos van Kleef: 'Maar dat doen wij niet alleen. Wij luisteren naar de reiziger, informeren de reiziger en werken dagelijks samen met onze partners en klanten aan passende mobiliteitsoplossingen.'

 

Vooraf geïnformeerd worden over files of vertragingen in het openbaar vervoer doet de reiziger op een andere manier reizen. Vialis stond aan de basis van onder andere Haaglanden Mobiel (www.haaglandenmobiel.nl) en TijdReizen (www.tijdreizen.nl). Websites die een reisadvies op maat geven en die op basis van actuele informatie laten zien wat de snelste manier van reizen is: met de auto, de fiets, het openbaar vervoer of een combinatie daarvan. Een nieuwe, snellere en vooral slimmere manier van reizen, omdat je bij elk traject bewust kiest hoe je reist.

 

Op de door Vialis beheerde website www.traphic.nl kan de Nederlandse automobilist in één oogopslag zien waar files in Nederland staan. Via lussen in het wegdek en ViKing-kasten (wegkantsystemen) langs de weg verzamelt Vialis continu gegevens die naar de Vialis Traffic Factory worden gezonden. Hier worden de gegevens verwerkt tot actuele verkeersinformatie, die via websites, radiozenders of TMC aan de automobilist worden doorgegeven.


De treinreiziger kan ook op www.traphic.nl  terecht. Naast files toont de website ook actuele treininformatie.

 

Wij vertrouwen erop dat veel reizigers gehoor geven aan de oproep om op 9 oktober "slimmer" te reizen en dat dit de aanzet is om hen nog beter te laten nadenken over hoe Nederland bereikbaar te houden is. Vialis denkt graag mee en ziet "een volledig mobiel Nederland" als haar uitdaging.