Zoeken

Vialis en gemeente Tilburg: samen slim en duurzaam op weg

De ambitie van de gemeente Tilburg is om mobiliteit slimmer, schoner en veiliger te maken. Dit vraagt om nieuwe manieren van samenwerken en het toepassen van nieuwe technologieën. De gemeente Tilburg heeft in Vialis, een VolkerWessels onderneming, een partner gevonden om doelstellingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en doorstroming binnen de gemeente te realiseren.

Kruispunt Ringbaan Zuid - Stappegoorweg_small.jpg
WilbertWouters-JanWillemsen_Small.jpg
Ondertekening door Wilbert Wouters (Afdelingshoofd gemeente Tilburg) en Jan Willemsen (directeur Vialis)

Anders samenwerken aan vernieuwende oplossingen

De gemeente wil anders samenwerken door nadrukkelijker een beroep te doen op de kennis en expertise van Vialis en zelf wat meer op afstand te blijven dan bij traditionele contracten. Vialis heeft vanuit haar expertise nadrukkelijker de proactieve rol van serviceverlener en volwaardig adviseur. Tilburg innoveert in samenwerking met Vialis op het gebied van verkeerstechnologieën om doorstroming in en rond de stad te verbeteren. Dat zorgt voor betere bereikbaarheid én voor minder CO2 uitstoot.

Projectteam_VRA_Tilburg_small.jpg
Projectteam Verkeersregelautomaten Vialis - gemeente Tilburg

Optimale beschikbaarheid met nieuwe slimme verkeersregelautomaten

Onderdeel van de samenwerking is het leveren en plaatsen van ruim honderd slimme verkeersregelautomaten in de periode 2022 –2029. Dankzij deze technologieën kunnen bepaalde doelgroepen, waaronder nood- en hulpdiensten en openbaar vervoer, voorrang krijgen. Ook tijdens bijvoorbeeld de spits is de doorstroming op bepaalde locaties snel te verbeteren. Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid, het comfort en de leefbaarheid in de stad.