Zoeken

Vialis en VITRONIC bundelen krachten voor duurzame oplossing vrachtwagenheffing

Vialis, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, en VITRONIC GmbH gaan samenwerken op het gebied van vrachtwagenheffingen. Dit naar aanleiding van een voorstel voor vrachtwagenheffing welke is aangeboden bij de Tweede Kamer door de minister. Nederland gaat hiermee ook een heffing invoeren die gebaseerd is op het gebruik vergelijkbaar met Duitsland en België. De opbrengsten zullen terugvloeien in investeringen in klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen door te voeren binnen de transportsector.

shutterstock_1830202235_small.jpg
shutterstock_1508046575_small.jpg

Met deze samenwerking is, vanuit kennis en expertise, een sterke combinatie ontstaan. Vialis met uitgebreide ervaring op het gebied van mobiliteits- en infrastructuur oplossingen die bijdragen aan een betere leefomgeving. En VITRONIC, dat via de technologische toloplossingen over de gehele wereld een sterke positie heeft opgebouwd.


Samen innoveren richting een leefbare toekomst. Dat is het motto!

Over Vialis

Vialis zorgt voor veiligheid, beschikbaarheid en doorstroming in het verkeer, zodat iedereen met plezier blijft reizen. Het is de ambitie van Vialis om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en duurzame wijze gebeurt, zodat de impact op de leefomgeving en toekomstige generaties beperkt blijft. Vialis is een Koninklijke VolkerWessels onderneming.

Over VITRONIC

VITRONIC is een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor industriële machinevisie. De door de eigenaar geleide bedrijvengroep ontwikkelt innovatieve producten en gespecialiseerde oplossingen in de groeisectoren van de automotive-, gezondheidszorg- en logistieke automatisering, evenals verkeerstechnologie voor verkeershandhavings- en toloplossingen. Voor de sector verkeerstechnologie biedt het bedrijf hoogwaardige technologieën om de verkeersveiligheid te vergroten, de verkeersstroom te verbeteren en de inkomsten uit tolheffing veilig te stellen. Sinds de oprichting in 1984 is VITRONIC continu gegroeid en is het nu vertegenwoordigd op vijf continenten in meer dan 80 landen met meer dan 1.000 medewerkers. In 2020 bedroeg de totale omzet van de Groep 151,5 miljoen euro.