Zoeken

Vialis gaat elektrisch

Elektrisch rijden is niet langer voor de verre toekomst. De actieradius voor elektrische voertuigen stijgt, er komen steeds meer laadpalen en ook worden de auto's beter betaalbaar. De doorbraak is er en als bedrijf dat MVO hoog in haar vaandel heeft staan, gaat Vialis natuurlijk met deze ontwikkeling mee: om onze mobiliteit te verduurzamen. Onlangs nam VolkerWessels-dochter Vialis een Peugeot ION en twee Citroen C-zero's in gebruik. Binnenkort volgen er meer.

Nadat Vialis op 19 oktober 2011 de eerste elektrisch aangedreven Mercedes-Benz Vito van Nederland in gebruik nam en eerder dit jaar haar eigen elektrische oplaadpalen op de verschillende bedrijfsterreinen in gebruik nam, worden er nu diverse emissieloze personenwagens aangeschaft voor algemeen gebruik door de Vialis-medewerkers.

Als onderdeel van het VolkerWessels-concern timmert Vialis aan de weg met een ambitieuze duurzaamheidsstrategie, die voor een belangrijk deel leunt op slimme innovaties waarmee samen met partners winsten worden geboekt. In april jl. betrad Vialis de hoogste trede van de CO2-prestatieladder. Het doel van deze ladder is bedrijven te stimuleren hun eigen CO2-uitstoot en die van leveranciers te kennen en voortdurend te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de bedrijfsvoering en projecten terug te dringen.