Zoeken

Vialis geselecteerd als één van de finalisten van de Mobility & Transportation Innovation Challenge

De Mobility & Transportation Innovation challenge is een initiatief van Gemeente Roermond. Mede door haar ligging midden in een Duits-Belgisch-Nederlandse Euregio heeft de regio Roermond een interessante functie als woon-, werk- en recreatiegebied.

Mobility_Transportation_Innovation_Challenge_Roermond_small.jpg
Mobility_Transportation_Innovation_Challenge_Roermond_small.jpg

De stad kent daarnaast op het vlak van mobiliteit diverse uitdagingen. Na een innovatief opgestelde mobiliteitsvisie werkt de gemeente nu aan een innovatief mobiliteitsplan voor de toekomst. Samen met burgers en bedrijven. Aan de hand van de challenge daagt de Gemeente Roermond iedereen uit om met innovatieve ideeën te komen en zo een bijdrage te leveren aan de toekomst van mobiliteit, vervoer en transport.

Origineel, innovatief en kansrijk

Bedrijven, particulieren, jongeren, professionals en bedrijven hebben in de afgelopen maanden in totaal 74 ideeën ingezonden. Uit deze ideeën heeft Gemeente Roermond 6 finalisten geselecteerd. De finalisten zijn gekozen omdat ze een origineel, innovatief en kansrijk idee hebben voorgesteld. VolkerWessels onderneming Vialis is met Schwung geselecteerd als één van de finalisten.

Schwung_logo.JPG

Schwung, lekker snel door groen

Schwung is verbonden met verkeerslichten en zorgt ervoor dat  verkeerslichten op groen gaan voor fietsers die de schwung app bij zich hebben. Als een fietser de schwung app op zak heeft zal de app op de gewenste richting groen aanvragen. Hierdoor hoeft de fietser minder vaak te wachten en ervaart hij meer comfort op zijn route.


De finalisten bereiden zich de komende weken voor op het afsluitende Boostcamp Event. Op dit evenement presenteren de finalisten hun idee en worden finalisten, betrokken partijen en experts samengebracht om zo een sprong te maken richting het uitvoeren van het idee.

 

Meer informatie over Schwung: schwung@vialis.nl.