Zoeken

Vialis haalt opdracht binnen in Saoedie-Arabië

Vialis gaat zich de komende maanden inzetten om de verkeerssituatie te verbeteren in Jeddah, een miljoenenstad in het westen van Saoedi-Arabië (aan de Rode Zee).

180px_Vlag_Saudi_Arabia_0.JPG
180px_Vlag_Saudi_Arabia_0.JPG

In eerste instantie zal Vialis een uitgebreid statisch verkeersmodel van de stad ontwikkelen. Vervolgens wordt een aantal toekomstscenarios doorgerekend aan de hand waarvan adviezen uitgebracht zullen worden voor het toekomstige verkeersbeleid in de stad. Het verkeersmodel zal naast het autoverkeer tevens het Openbaar Vervoer omvatten. In de laatste fase van het project zal een plan van aanpak opgesteld worden voor Dynamisch Verkeersmanagement.

 

Er staat veel te gebeuren in Jeddah. De komende jaren zal het baai/havengebied opnieuw worden ingericht. De huidige baaien aan de rand van de stad ondervinden geen natuurlijke doorstroming, waardoor het water erg vervuild is. Bovendien is de verkeerssituatie in de stad enorm chaotisch. Er zijn grote plannen om dit gebied weer leefbaar te maken. VolkerWessels zal een groot aandeel hebben in het ontwikkelen van de schone baaien, terwijl Vialis zich de komende maanden intensief bezig zal gaan houden met de verkeerssituatie in Jeddah.