Zoeken

Vialis helpt Almere bij verbetering doorstroming door verbreding Stedendreef

De gemeente Almere is gestart met het verbreden van de Stedendreef, één van de belangrijkste invalswegen naar het stadscentrum van Almere-Stad. De Stedendreef wordt verdubbeld en er wordt tevens grootonderhoud uitgevoerd. Vialis is intensief bij dit project betrokken. Niet alleen door ontwerp, levering en installatie van zes verkeersregelinstallaties (inclusief het inregelen van een groene golf), maar tevens door het bereikbaar houden van het stadscentrum gedurende de bouw.

Stedendreef.Almere.jpg

Stedendreef

De Stedendreef in Almere is een drukke weg. Om de doorstroming te verbeteren, wordt de Stedendreef verbreed naar 2 x 2 rijstroken. De extra rijstroken komen voor een deel in de middenberm. Er komt overal nieuw asfalt en het betonwerk van de bruggen en overgangen wordt opgeknapt.

Stedendreef.Almere.jpg

Bereikbaarheid gedurende bouw en onderhoud

Gedurende de werkzaamheden die tot half november 2014 zullen duren, is Vialis naast de leverantie van de verkeersregelinstallaties verantwoordelijk voor het (beperkt) openhouden van de Stedendreef, maar ook voor de omleiding van het verkeer over alternatieve routes van en naar het stadscentrum. Vialis zorgt ervoor dat het doorgaand verkeer altijd de stad in kan over de Stedendreef. Het verkeer de stad uit volgt de aangegeven omleidingsroutes. Voor het bestemmingsverkeer worden lokale omleidingen ingesteld. De reiziger wordt via (dynamische) routepanelen en een minder hinder-app geïnformeerd over de snelste reistijd.

Gedurende de bouw wordt de actuele verkeerssituatie consequent in de gaten gehouden en worden, indien nodig, aanpassingen in het verkeersmonitoringsysteem gedaan om de doorstroming van het verkeer zo optimaal mogelijk te houden.