Zoeken
Vialis levert duurzaam en innovatief onderhoud langs 550km wegen in Noord-Brabant

Vialis levert duurzaam en innovatief onderhoud langs 550km wegen in Noord-Brabant

Op 15 mei 2024 heeft de provincie Noord-Brabant het meerjarige Elektrotechnisch Partner Contract (EPC) Noord-Brabant definitief gegund aan Vialis. Het contract omvat het onderhoud van elektrotechnische installaties langs circa 550 kilometer provinciale wegen, waaronder openbare verlichting, verkeersregelinstallaties (VRI's), dynamisch verkeersmanagementsystemen, data-inwin systemen, en andere essentiële infrastructuur.

Monteur VRI

Werkzaamheden en benadering

De werkzaamheden, die starten per 1 juli 2024, omvatten een breed scala aan taken, waaronder technisch assetmanagement, service & onderhoud, en projecten in onderhoud. Door een datagedreven aanpak te hanteren, zal Vialis bijdragen aan een efficiënter beheer en onderhoud van de infrastructuur, wat resulteert in verbeterde prestaties, geoptimaliseerde kosten, en verlengde levensduur van de assets. 

Snelweg Vialis

Innovatie en duurzaamheid

Een van de opvallende aspecten van dit project is de integratie van brede technische expertise met datagedreven assetmanagement, waardoor Vialis in staat is om de provincie Noord-Brabant maximaal te ontzorgen. Dit leidt tot het voorkomen van storingen, voorspelbaar onderhoud, verbeterde veiligheid en doorstroming van het wegennet, en minimalisatie van hinder voor weggebruikers. 

Met onze werkwijze zal dit project een aanzienlijke duurzame impact hebben. Door innovatieve toepassingen zoals hergebruik en recycling van lichtmasten en optimalisatie van dimregimes (een instelling die de intensiteit van verlichting regelt) wordt een aanzienlijke CO2-besparing gerealiseerd, terwijl de inzet van ons gespecialiseerd VOICE-team (Vialis Operating & Intelligence CentrE) en een transparant dashboard voor informatie zorgen voor efficiëntie en effectiviteit. 

Mijlpalen en toekomstige stappen 

De onderhoudswerkzaamheden starten op 1 juli 2024 met jaarlijkse evaluaties door de opdrachtgever, en de voltooiing van het meerjarige onderhoud tegen 30 april 2028. Bovendien is er een optie tot verlenging van het contract met nog eens vier jaar. 

Met de gunning van dit contract tonen we onze voortdurende toewijding aan het leveren van hoogwaardige oplossingen voor verkeersmanagement en infrastructuuronderhoud, en ons vermogen om te innoveren en te voldoen aan de duurzame doelstellingen van onze opdrachtgevers. Dankzij de slimme onderbouwing van maatregelen, duidelijke samenwerking, aandacht voor kritische succesfactoren, en een sterke focus op ontzorging en onderhoudsplanning is Vialis de juiste partij in de markt voor dit contract.