Zoeken

Vialis levert software voor parkeerverwijssysteem Emmen

Eind maart opende ‘Wildlands Adventure Zoo’ haar deuren. Wildlands Adventure Zoo is het vernieuwde dierenpark van Emmen. Vialis zorgt ervoor dat de verkeersstromen in goede banen worden geleid.

Emmen logo.png
Emmen logo.png

Om bezoekers van Emmen en de dierentuin naar beschikbare parkeerplaatsen te verwijzen, en de overlast hiervan voor bewoners te beperken, schafte de gemeente Emmen een parkeerverwijssysteem aan. Vialis leverde hiervoor het centrale software systeem.

Naast het centrale software systeem bestaat het systeem uit Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP) en dynamische parkeerverwijsborden. Het parkeerverwijssysteem is de spil in het verwijzen van bezoekers. Hiermee worden bezoekers al bij het binnenrijden van Emmen geïnformeerd over de actuele bezetting van de parkeerlocaties en de te volgen routes.

Het systeem is ingericht op veranderende parkeerbezettingen. De actuele bezetting van de daarop aangesloten parkeerlocaties komt in dit systeem binnen waardoor diverse dynamische elementen aangestuurd worden. Op de parkeerverwijsborden wordt de status van de parkeerlocatie aangegeven in de vorm van het aantal beschikbare plaatsen, dat deze vol is of dat de parkeerlocatie gesloten is. Zodra parkeerlocaties vol zijn worden teksten op de dynamische panelen aangepast zodat de bezoekers van Emmen naar een andere parkeerlocatie worden verwezen.

Daarnaast kunnen op de diverse vaste en twee mobiele DRIP´s teksten geplaatst worden om bezoekers van Emmen nog beter te informeren.