Zoeken

Vialis-monteurs met uitrolbare actieramen veilig en snel op weg

Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst van Vialis. Vialis heeft zich voorgenomen alles op alles te zetten om met de mobiliteitsoplossingen die zij levert het (spoor)verkeer steeds veiliger te maken. Ook de veiligheid van haar eigen medewerkers en die van de weggebruiker zijn belangrijk voor Vialis. Niet alleen in het verkeer zelf, maar ook tijdens werkzaamheden die Vialis uitvoert. Onverwachte gebeurtenissen in het verkeer kunnen immers tot onvoorspelbaar gedrag leiden en de kans op ongevallen verhogen. Reden voor Vialis om haar service-auto's uit te rusten met een uitrolbaar ‘actieraam', waarmee direct verkeersinstructies aan weggebruikers gegeven kunnen worden zonder dat eerst aanvullende acties genomen hoeven worden.

apr13.Vialismonteursmetuitrolbareactieramenveiligensnelopweg2.jpg

Actieramen zijn constructies die achter op een voertuig gemonteerd kunnen worden. In plaats van het gebruik van een losse actiewagen worden de Vialis service-auto's van deze ‘ramen' voorzien. Voor de weggebruikers zien deze actieramen eruit als een gewoon bord, terwijl dit in feite een stevige, oprolbare folie is, waarop elk willekeurig RVV-teken (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) aangebracht zou kunnen worden.

 

Met de ingebruikname van de actieramen wordt niet alleen de veiligheid van monteurs en weggebruikers beter geborgd (ook wanneer het volgens de wetgeving niet nodig is om extra veiligheidsmaatregelen te nemen), maar bij acute storingen kunnen de Vialis-monteurs nu nog flexibeler actie ondernemen. Eerst een actiewagen ophalen, is immers niet meer nodig.

Bijkomend voordeel is dat hierdoor tevens de CO2-uitstoot beperkt wordt.