Zoeken

Vialis Public Transport presenteert de Smart Camera

Vialis Public Transport presenteert tijdens de IT2006 een aantal innovaties gericht op het betalen, informeren en beveiligen van reizigers in het openbaar vervoer. Een voorbeeld hiervan is de Smart Camera.

y_0.jpg
y_0.jpg

De Smart Camera signaleert onbewaakte bagage, zoals een koffer zonder eigenaar. Verdachte bewegingen op snelwegen, op stations, in het openbaar vervoer of zelfs in warenhuizen, worden opgemerkt door deze camera met ingebouwde intelligentie. Door met regels te werken, kunnen bepaalde incidenten automatische acties opleveren. Zoals het automatisch verbinden van het beeld naar de centrale het waarschuwen van bewaking, politie of brandweer, het openen of juist sluiten van deuren, het laten klinken van een alarm of het aanschakelen van de verlichting.

 

De Smart Camera is geen vervanging van het menselijk toezicht, maar wel een intelligente ondersteuning. Beelden kunnen op een slimme manier snel worden teruggespeeld zodat beveiligingspersoneel vrijwel direct kunnen beslissen over te nemen acties.

 

De Smart Camera is bovendien een prima wapen tegen vandalisme. Als objecten veranderen, zoals een ruit die ingeslagen wordt, slaat de camera ook alarm. Hetzelfde geldt als meerdere kwaadwillenden op één toegangsbewijs een afgesloten gebied willen betreden, of als auto's een verboden terrein oprijden.

 

Ook telt de camera het aantal mensen dat door een in- of uitgang komt en kan daar een analyse van maken. Zo kan worden verkomen dat verdachte personen zich verschansen in toiletten of andere plaatsen tot na sluitingstijd van bijvoorbeeld een warenhuis.