Zoeken

Vialis start werkzaamheden Lijnderbrug en Weerenbrug

Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis heeft de definitieve gunning ontvangen voor de Lijnderbrug en Weerenbrug (gemeente Haarlemmermeer). Bruggen die cruciaal zijn voor een veilige doorstroming in gemeente Haarlemmermeer.

Lijnderbrug_foto-Bernard-Bouwmeester.jpg
Lijnderbrug_foto-Bernard-Bouwmeester.jpg

Vialis is gestart met het ontwerp van de hard- en software voor beide bruggen. Ook vervangt Vialis de volledige elektrotechnische installaties inclusief de bediening op afstand. Veiligheid is hierin cruciaal en speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Na oplevering van het project zal Vialis nog twee jaar betrokken blijven door het uitvoeren van onderhoud aan alle elektrotechnische installaties.

Met het uitvoeren van deze werkzaamheden zorgt Vialis voor beschikbaarheid en doorstroming in het verkeer, zodat iedereen met plezier blijft reizen. Het is de ambitie van Vialis om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en duurzame wijze gebeurt, zodat de impact op de leefomgeving en toekomstige generaties beperkt blijft.

De Lijnderbrug maakt deel uit van het fietsroutenetwerk tussen Schiphol, Badhoevedorp, Lijnden en Osdorp

De Lijnderbrug is een ophaalbrug tussen de Amsterdamse Baan in Lijnden (gemeente Haarlemmermeer) in de provincie Noord-Holland en de Ookmeerweg in Amsterdam-Nieuw-West. Naast de rijbanen voor auto's is er een gescheiden fietspad, dat deel uitmaakt van het fietsroutenetwerk tussen Schiphol, Badhoevedorp, Lijnden en Osdorp.¹

De Weerenbrug is de verbinding tussen Amsterdam, Haarlem, Noord-Holland en het Havengebied

De Weerenbrug verbindt de Weerenweg en de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg, dat in de Haarlemmermeerpolder ligt, met rijksweg 200 (Haarlemmerweg / Haarlemmerstraatweg) die op het ‘vaste land’ ligt. De brug vormt zo de verbinding tot Amsterdam, Haarlem, Noord-Holland en het Havengebied.²

Door het volledig vervangen van de elektrotechnische installaties worden beide bruggen onder andere getest op functionaliteit en veiligheid. Aspecten die ook voor Vialis belangrijk zijn. Nederland leefbaar maken en houden voor iedereen, zowel voor de automobilist als fietsers en voetgangers. Samen zorgen we ervoor dat Nederland bereikbaar blijft.

¹ en ² Bron: Wikipedia