Zoeken

Vialis tekent convenant ‘Veilig gebruik van smartfuncties in het verkeer’

Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis heeft vandaag tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres het convenant ‘Veilig gebruik van smartfuncties in het verkeer’ ondertekend. Een belangrijke ontwikkeling aangezien de verkeersveiligheid onder druk staat doordat verkeersdeelnemers steeds meer gebruik maken van smartphones in het verkeer.

website.jpg

Bij Vialis staat veiligheid centraal en dat wordt doorgevoerd in het beleid van Vialis en ook in de producten en diensten die ontwikkeld worden. Een voorbeeld hiervan is de Schwung app. Met de Schwung app signaleert het slimme verkeerslicht naderende fietsers en reageert daarop met aangepaste groentijden zodat fietsers minder hoeven te wachten. De gebruiker krijgt op zijn smartphone een waarschuwing wanneer de gebruiker de app wil openen tijdens het fietsen, dit bevordert de veiligheid in het verkeer.

 

Daarnaast neemt Vialis als werkgever verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid. Door middel van het VolkerWessels WAVE programma, toolboxen en E-Driver wijzen we onze medewerkers ook op het belang van veiligheid en het gebruik van smartphones in de auto. De komende periode verwerken we de inhoud van het convenant in deze programma’s.

Het convenant is door diverse partijen ondertekend en dit onderschrijft dat zij keuzes maken die minimaal gebaseerd zijn op de vastgestelde uitgangspunten. Hierin staat optimale aandacht van de bestuurder voor het verkeer centraal.
Ook Vialis staat voor de nieuwe sociale norm: volledige concentratie op de weg.

 

website.jpg