Zoeken

Vialis tekent mee met het Lokaal Sociaal Akkoord in de gemeente Haarlem

Op 17 december is in de Gravenzaal van het stadhuis het Lokaal Sociaal Akkoord ondertekend. Een aantal van de grootste werkgevers van Haarlem, waaronder Vialis, en de ondernemersverenigingen Industriekring Haarlem en MKB Haarlem hebben zich in een maatschappelijke alliantie verbonden om gezamenlijk bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit betekent dat de partners in het Lokaal Sociaal Akkoord zich committeren om in 2015 vijftig garantiebanen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking, om stageplekken voor leerlingen op het MBO te organiseren en om jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

Vialis tekent mee met het Lokaal Sociaal Akkoord in de gemeente Haarlem.jpg

Iedereen draagt bij:de maatschappelijke partners in de Haarlemse keten, het Nova College, Hogeschool InHolland, het ACE-netwerk, de woningcorporaties Ymere en Pré Wonen, werkgeversvereniging AWVN, Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omstreken, het UWV, Paswerk en de gemeente Haarlem zelf.

Het akkoord kan gezien worden als groeimodel. Er zijn bedrijven die in de toekomst mee willen doen en ook de regio wil aansluiten, waarmee het akkoord in 2016 er weer anders uit gaat zien.

 

Haarlem is daarmee één van de eerste gemeenten, die een lokale invulling weet te geven aan het Sociaal Akkoord van het kabinet.

Wethouder Joyce Langenacker (Werk en Sociale Zaken) “Met het tot stand komen van het Lokaal Sociaal Akkoord leggen we de basis voor een maatschappelijke alliantie tussen werkgevers, de gemeente en haar maatschappelijke partners, die bijdraagt aan het realiseren van die inclusieve arbeidsmarkt. Samen met wethouder Merijn Snoek (Onderwijs) heb ik de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd en we zijn ontzettend trots dat we dit bereikt hebben, binnen zo’n korte tijd! Het voornemen uit ons coalitieakkoord Samen Doen! heeft nu vorm gekregen. Er is zoveel maatschappelijke betrokkenheid in Haarlem, het is zo goed om te zien dat men wil meedoen.”

Vialis tekent mee met het Lokaal Sociaal Akkoord in de gemeente Haarlem.jpg