Zoeken

Vialis verbetert doorstroming op de N218 tussen Spijkenisse en Heenvliet

27 Mei 2010 heeft de heer Van Dijk, gedeputeerde bij de provincie Zuid Holland, het nieuwe ODYSA-systeem tussen Spijkenisse en Heenvliet in gebruik genomen. ODYSA staat voor Optimalisatie Door dYnamische SnelheidsAdvisering.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Met dit door Vialis in samenwerking met DTV consultants aangelegde systeem is de doorstroming van het doorgaande verkeer tussen Spijkenisse en Heenvliet verbeterd en wordt het snelheidsgedrag van de weggebruikers afgestemd op de specifieke verkeerssituatie. Door middel van een matrixsignaalgever wordt het op dat moment geldende snelheidsadvies aan de weggebruiker gecommuniceerd. Als de mobilist dit advies volgt, zal hij of zij gegarandeerd groen licht krijgen bij het eerstvolgende verkeerslicht. De betere doorstroming die hierdoor ontstaat, verbetert het rijcomfort voor de weggebruiker, maar heeft tevens invloed op het milieu en levert een bijdrage aan de verkeersveiligheid, omdat plotselinge stops door een rood verkeerslicht geminimaliseerd worden. Een rustiger verkeersbeeld is het gevolg.

 

DTV consultants heeft het systeem ontworpen en de verkeersregelprogramma's geprogrammeerd.

 

Vialis heeft vijf nieuwe verkeersinstallaties inclusief straatmeubilair en installatiewerk geleverd en gerealiseerd, waarvan drie verkeersregelinstallaties onderdeel uitmaken van het ODYSA-systeem.