Zoeken

Vialis wint Category Award en Over-all Innovation Award op Intertraffic 2006

Vialis heeft met de dienstverlening HaaglandenMobiel de Intertraffic Innovation Award 2006 gewonnen voor de meest innovatieve inzending in de categorie verkeersmanagement, tevens wint Vialis de over-all Innovation Award Intertraffic 2006. De Intertraffic Innovation Award is voor de derde maal uitgereikt en wordt gesponsord door Rijkswaterstaat.

SNE0065_0.jpg
SNE0065_0.jpg

Na een selectie door een deskundige, internationale vakjury zijn er negen kandidaten geselecteerd uit 82 inzendingen. De negen kandidaten zijn verdeeld in drie categorieën: infrastructuur & veiligheid, verkeersmanagement en parkeren. Bij de jurering is vanzelfsprekend gekeken naar het innovatieve karakter van de inzendingen alsmede de toepasbaarheid in de praktijk. Daarnaast speelden mee de toegevoegde waarde voor het verkeer en vervoer alsook voor de samenleving in combinatie met het milieu en het energieverbruik.
De Intertraffic Innovation Award is tijdens de officiële opening van de Intertraffic 2006, uitgereikt door de minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Karla Peijs. Namens Vialis en het consortium TripleVia nam directeur Freek van der Valk van Vialis Traffic bv de prijs in ontvangst.

Het stadsgewest Haaglanden schreef in het voorjaar van 2004 een opmerkelijke Europese aanbesteding uit onder de naam 'ICT in Bereikbaarheid'. Het bedrijfsleven werd uitgedaagd om op een geheel nieuwe manier een bieding te doen voor betrouwbare, multimodale reisinformatiediensten in de regio Haaglanden. Het consortium TripleVia won de prijs: uitvoering en exploitatie van het mobiliteitsconcept. Op 2 december is het verkeersinformatiesysteem HaaglandenMobiel in gebruik genomen. Met één telefoontje of een blik op internet weten reizigers in de regio Haaglanden sinds kort welke route zij het beste kunnen kiezen. Ook via radio- en tv-verkeersbulletins worden zij exact op de hoogte gehouden van de vertragingen op de weg en in het openbaar vervoer. Haaglanden Mobiel is de eerste dienst die niet alleen informeert over de files op het hoofdwegennet, maar ook over de vertragingen in de stad. De website www.haaglandenmobiel.nl en de voice portal 0900 9889 zijn het startpunt van waaruit de diensten bereikbaar worden gemaakt.

 

Het consortium TripleVia bestaat uit Vialis Traffic, VerkeersInformatieDienst en PTV in samenwerking met TeleAtlas.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peter Dubbelman, tel. 06-11008094 of per mail Peter.Dubbelman@vialis.nl

 

Certificaat (282 kb):