Zoeken
EPC Brabant

Vialis wordt verantwoordelijk voor ‘alles met een stekker’ langs provinciale wegen in Brabant

Vialis is de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle verkeerslichten, straatverlichting en alle andere zaken met een stekker langs de provinciale wegen in Noord-Brabant. Het nieuwe contract gaat in op 1 juli en loopt in eerste instantie vier jaar, met een optie op verlenging voor nog eens vier jaar.

Vialis kwam onlangs als beste uit de aanbesteding, waarvoor in totaal vier partijen zich hadden ingeschreven. Per 1 juli neemt Vialis zo het stokje over van Heijmans, die op dit moment nog verantwoordelijk is voor de zogeheten EPC-contracten binnen de provincie.

Het nieuwe contract omvat het onderhoud en waar nodig de vervanging van ruim 150 verkeersregelinstallaties en ruim 11.000 masten met openbare verlichting. Net als het beheersen van calamiteiten, dynamisch verkeersmanagement, data-inwinsystemen, storingsregistratie, onderhoud aan pompen en overige elektra.

“De apparaten die we in ons dagelijks leven gebruiken, worden steeds slimmer”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. “Dat zie je bij je thuis, maar ook langs onze wegen. Vroeger waren we misschien al tevreden als een verkeerslicht op rood en op groen sprong. Nu verwachten we dat meerdere verkeerslichten met elkaar communiceren om de doorstroming zo vlot en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het gaat er dus niet alleen om dat iets werkt, maar ook dat het functioneert op de manier die we willen. Dat soort zaken zijn voor de komende jaren nu goed geregeld.”

“Wij zijn enorm trots op dit mooie contract! Met een integrale datagedreven aanpak verhogen we de efficiency, voeren we onderhoud op het juiste moment uit en voorkomen we storingen. Binnen twee jaar groeien we naar voorspelbaar onderhoud en ondersteunen opdrachtgever met onderhoudsadviezen. Onze aanpak verbetert de veiligheid, doorstroming en minimaliseert hinder, wat resulteert in tevreden weggebruikers en stakeholders,” vertelt tendermanager Renior Mogen

Tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis is het nieuwe contract met Vialis afgelopen week symbolisch bekrachtigd.