Zoeken

Vialis zet strakke focus op kernactiviteiten

Mobiliteitsprovider Vialis bv en het Duitse Pintsch Bamag GmbH, een dochteronderneming van Schaltbau Holding AG, zijn in onderhandeling over de overname van alle aandelen in Vialis Railway Systems B.V. Dit past in de strategie van Vialis om meer focus te leggen op de kernactiviteiten.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

"De focus van Vialis ligt op mobiliteitsoplossingen op de weg en het water in Nederland en België. Wij bieden oplossingen om de doorstroming en bereikbaarheid van onze steden, regio`s en economische knooppunten te verbeteren. Onze opdrachtgevers vragen steeds meer totaaloplossingen: van hoogwaardige consultancy, het inzetten van de door ons ontwikkelde (innovatieve) diensten, systeemintegratie tot en met meerjarig operationeel verkeersmanagement", zegt Jan-Hendrik Sweers, directeur van
Vialis bv.

 

Vialis Railway Systems (leverancier van spoorwegproducten) wordt onderdeel van een groep die zich concentreert op producten op het gebied van spoorweginfrastructuur. Pintsch Bamag wil een van de drie belangrijkste leveranciers op dit gebied worden in Europa.  Alle medewerkers blijven in dienst en de productielocatie blijft Houten. Vanaf maart 2013 zal Vialis Railway Systems onder een andere, nog nader te bepalen, naam opereren. Voor klanten heeft de overname verder geen gevolgen.

 

Partijen hopen op korte termijn volledige overeenstemming te kunnen bereiken over de verkoop van de aandelen, dit is echter nadrukkelijk onder voorbehoud van ontvangst van een positief advies van de ondernemingsraad van Vialis en goedkeuring door de (indirecte) moedervennootschappen van zowel Vialis als Pintsch Bamag.

 

De vakbonden zijn ingelicht over de plannen en de ondernemingsraad is om advies gevraagd.  

 

Met de overname door het Duitse concern zal voor de ca. 75 medewerkers/sters van Vialis Railway Systems feitelijk niets veranderen.