Zoeken

Voedingspalen voor Betuwelijn

Vialis heeft weer 14 zogenaamde "25 KV voedingsschakelaars op paal" geleverd aan opdrachtgever BAM. Deze voedingspalen worden gebruikt op de Betuweroute.

180px_VoedingspaalDSCN4065_1.JPG
180px_VoedingspaalDSCN4065_1.JPG

In 2005 werden reeds 117 van deze voedingspalen geleverd. De voedingspaal van Vialis Railway Systems is één van de twee soorten die op de Betuweroute worden toegepast. BAM koos destijds voor de Vialis-paal vanwege de eenvoud van de constructie, het feit dat de paal compleet wordt voor-geassembleerd en het Logistiek concept.

 

De 14 schakelaarpalen 25kV zullen het traject 'de Kortsluitroute' van de Betuweroute voorzien van 25 kV tractievoeding. Door middel van de 25 kV lastschakelaar wordt de 25 kV voedingsspanning via schakelaarleidingen op het bovenleidingsysteem gezet. De 25 kV lastschakelaar is op een bordes geïnstalleerd en wordt via een stangenstelsel door de motorkast aangedreven

.

Tevens is door Vialis de detailengineering van de loop van de schakelaarleidingen en de aansluiting op de bovenleiding uitgevoerd.

 

Hiermee heeft Vialis als betrouwbare leverancier en ontwikkelaar van tractiesystemen weer aangetoond om just-in-time op locatie af te kunnen leveren.

 

Deze voedingpaal is het grootste en zwaarste product dat Vialis Railway Systems levert. Per dag wordt er in de fabriek één paal in elkaar gezet, die direct door Volker Stevin Materieel wordt vervoerd.