Zoeken

VolkerWessels-dochter Vialis neemt branchegenoot TPA over

HAARLEM, 2 juli 2007 Verkeersspecialist Vialis heeft 1 juli jl. branchegenoot TPA overgenomen. TPA is in marktomvang de tweede speler in het aanbieden van verkeersregel-installaties, stadsafsluitingen en systemen voor bijvoorbeeld betaald parkeren. Met de overname versterkt Vialis haar positie als marktleider in Nederland op het gebied van verkeersoplossingen.

180px_bijgewerkte_IMAGE_00072_0.JPG
180px_bijgewerkte_IMAGE_00072_0.JPG

Daarnaast houdt Vialis vast aan haar voortrekkersrol in het openbaar vervoer met onder meer de OV-chipkaart en het leveren van systemen voor spoorlijnen en spoorwegovergangen.

 

De samenwerking tussen VolkerWessels-dochter Vialis en TPA moet leiden tot synergievoordelen voor de verkeersmarkt. TPA gaat onder de nieuwe naam Vialis-TPA bv nauw samenwerken met Vialis Traffic bv. De Vialis-groep krijgt door deze strategische overname een omvang van ruim 700 medewerkers met een omzet van EUR 160 miljoen. Vialis is dan in Nederland werkzaam vanuit haar vestigingen te Haarlem, Houten, Lienden, Den Haag en Arnhem.

 

"We zijn een klein, maar druk bevolkt land. Hierbij leidt samenwerken tot snellere innovaties, duurzame en goedkopere oplossingen om de verkeersproblemen het hoofd te bieden", stelt Jos van Kleef, algemeen directeur van Vialis.

 

Bart Monster, directeur van het nieuwe bedrijf Vialis-TPA wil vooral de gezamenlijke ervaringen delen en ten goede laten komen voor een nog beter kwaliteits- en serviceniveau. Monster: "Onder het motto: ‘Samen sterker de toekomst tegemoet' streven we naar een nog grotere dekking in Nederland."

 

Belangrijk is bovendien dat zowel TPA als Vialis in het buitenland een goede naam hebben opgebouwd in verkeersoplossingen. Van Kleef: "Naast watermanagement staan we wereldwijd ook goed op de kaart voor verkeersmanagement. Door samen op te trekken in Europa en Azië willen we versneld wereldwijd groeien."

 

Samenwerking leidt tot snellere oplossingen voor verkeersproblemen