Zoeken

VolkerWessels levert bijdrage aan onafhankelijk materialenpaspoort

Madaster Foundation heeft vrijdag 17 februari in Amsterdam de onafhankelijk materialenpaspoort gelanceerd. 

Materialen-paspoort_2.JPG
Materialen-paspoort_2.JPG

VolkerWessels levert als één van de ‘founding fathers’ zowel financieel als inhoudelijk een bijdrage aan de ontwikkeling van deze revolutionaire en onafhankelijke methode om circulariteit in projecten inzichtelijk te maken. Het paspoort is te gebruiken door elke opdrachtgever of aannemer.

 

VolkerWessels vindt deze deelname belangrijk om versnelling aan te brengen in de transitie naar een circulaire economie. Alleen door vanuit de markt te komen met initiatieven die werken, kunnen we de opdrachtgever én Nederland helpen verder te verduurzamen.

Onafhankelijk materialen paspoort als eerste in gebruik door Vialis bij Schiphol

Het Project Tunnelveiligheid Schiphol is het eerste project wat met het materialenpaspoort aan de gang gaat en wordt uitgevoerd door VolkerWessels onderneming Vialis.

 

Het materialenpaspoort is in het leven geroepen om gebruik van herbruikbare materialen te bevorderen en te investeren in slimme ontwerpen om circulariteit te ondersteunen en verspilling tegen te gaan. Het paspoort is een database die bedrijven, overheden en gemeenten inzicht geven in materialen die herbruikbaar zijn van projecten.

 

In alle fases van het Tunnelveiligheid project bij Schiphol wordt kritisch gekeken naar het hergebruiken en recirculeren van materialen. Een voorbeeld hiervan zijn de armaturen van de Buitenveldert tunnel (Schiphol) die ingezet zijn in de Kaagbaan tunnel (Schiphol).