Zoeken

VRS Railway Industry sluit aan bij innovatiepartnerschap ProRail

ProRail gaat een 'innovatiepartnerschap' aan met twaalf bedrijven om de invoering van European Rail Traffic Management System (ERTMS) versneld te implementeren. In de ASAP (Aanbesteding Snellere AanPak) aanbesteding is gevraagd om slimme ideeën om de invoering van het treinbeveiligingssysteem ERTMS te versnellen. Op de tweede dag van RailTech zijn de bedrijven die geselecteerd zijn bekend gemaakt en Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis sluit met VRS Railway Industry aan bij dit innovatiepartnerschap.

PR-ERTMS-KeyVisual_rgb_1920x1080.jpg

European Rail Traffic Management System

ERTMS is de Europese standaard voor treinbeveiliging. ERTMS wordt gebouwd in treinen én in de infrastructuur van het spoor. Daarmee maakt de spoorsector de stap van een analoog naar een digitaal spoor. Het maakt grensoverschrijdend treinverkeer veel makkelijker. ERTMS moet over tien jaar op de drukst bereden stukken spoor in Nederland zijn gebouwd. Daarna volgt de rest van Nederland.

De 12 ASAP-innovatiepartners

Het gaat om partnerschappen met de volgende bedrijven: Rail Connected, Heijmans Infra, Allinq Group, BAM Infra Rail, VRS Railway Industry, Tizzin, Movares, GeoNext, VolkerRail, Strukton Rail, Pilz en Delta Pi. In verband met de uitwerking van de businesscases brengt ProRail nu alleen de namen naar buiten. De ideeën zijn divers, van robotisering tot slimme behuizingen.

Samen werken aan een veilige en leefbare omgeving

Vialis zorgt voor beschikbaarheid en doorstroming in het verkeer, zodat iedereen met plezier blijft reizen over de weg, het water en ook het spoor. Vanuit doorstroming op het spoor is VRS Railway Industry, onderdeel van Vialis, al sinds 1879 huisleverancier van het Nederlandse Spoorwegnet. Door vroegtijdig betrokken te worden bij doorstromingsvraagstukken van onze klanten, zowel nationaal als internationaal, zorgen wij samen voor een veilige en leefbare omgeving.