Zoeken

VVN en Vialis voor de 3e keer ‘on tour’

Mobiliteitsprovider Vialis ondersteunt al jarenlang Veilig Verkeer Nederland. Eerst alleen door middel van het beschikbaar stellen van financiële middelen, het laatste anderhalf jaar ook door middel van een lesprogramma dat aangeboden wordt aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Een programma dat met veel enthousiasme wordt ontvangen door leerkrachten, verkeersouders en scholieren.

VialisVerkeersOnderwijs_MG_9270.gif
VialisVerkeersOnderwijs_MG_9270.gif

Het lesprogramma is ontwikkeld om deze groep jonge weggebruikers nadrukkelijk kennis te laten maken met veiligheid in het verkeer en de ingewikkelde aspecten daaromheen (dus ook de techniek, de communicatie, het logisch denken, de verschillende invalshoeken, e.d.). Niet alleen veiligheid, maar ook taalvaardigheid (debatteren), rekenvaardigheid (logica, tijd, ‘plattegrond lezen') en excellentie (techniek, simulatiemodel) komen in het programma naar voren.

 

Een interactief programma met een uitleg, een buiten (of gymzaal)spel, het werken in verschillende groepjes (die eigen aandachtspunten hebben), een debat en tenslotte een plenair debat waarbij de naar voren gebrachte oplossingen uiteindelijk moeten leiden tot de beste overall-oplossing, die dan met een computersimulatie wordt getest.

 

Kent u een school in uw omgeving die belangstelling heeft voor deze sessie van een dagdeel, ga dan naar www.vialis.nl/vvn voor meer informatie en voor uw eventuele aanmelding. Let op: de vorige sessies waren snel volgeboekt. Grijp uw kans!

 

Vialis heeft (als werkmaatschappij van VolkerWessels) Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in haar vaandel staan. Het delen van kennis met anderen is hier een onderdeel van en vast verankerd in de filosofie en werkwijze van Vialis. Medewerkers van Vialis nemen daarom belangeloos deel aan talloze overleggen en bijeenkomsten. Dat kan een brancheoverleg zijn, een normcommissievergadering, een bijeenkomst met opdrachtgevers of een symposium, maar ook het verzorgen van een lesprogramma voor de scholieren in Nederland.