Zoeken

Weeg-ViPas in bedrijfgesteld

ViPas is de parkeerautomaat van Vialis voor straatbetaling. De ViPas heeft echter meer functionaliteiten. De eerste stap om van ViPas een universeel betaalstation te maken is gezet. Op vrijdag 15 oktober is de eerste van 24 geleverde speciale weeg-ViPas-sen officieel in bedrijfgesteld.

180px_ViPas_close_up_4.JPG
180px_ViPas_close_up_4.JPG

Deze ViPassen dienen als bedien- en betaalterminal bij onbemande weegbruggen en zijn de eerste automaten die uitgerust zijn met een PIN-terminal. Ook zijn de zuilen voorzien van een NEDAP kaartleesssyteem en een Weeg-PC.

 

Verder is het bijzonder dat deze versie van de zuil op inbraakbestendigheid is goedgekeurd door Interpay. De opdrachtgever is PreciaMolen, een bekende leverancier van weegapparatuur. De eindgebruiker is Agrifirm, een landbouwcoöperatie met vestigingen in het hele land.

 

De ViPassen zullen bij alle weegbruggen van Agrifirm in het land komen te staan en als ze bevallen ook bij vestigingen van bedrijven waarmee wordt samengewerkt.

 

Leden en chauffeurs van de coöperatie kunnen met dezelfde weegpas overal in het land wegen. De weegresultaten gaan naar een centrale computer van Agrifirm waar de administratie verwerkt wordt. Niet leden (andere chauffeurs en particulieren) kunnen wegen door met de PIN-terminal 5,00 euro te betalen. De ontwikkeling van deze speciale ViPas-serie is grotendeels door de opdrachtgever betaald.

 

De tweede terminal is inmiddels geplaatst bij de nieuwe Malt fabriek van Bavaria en Agrifirm in Eemshaven. Dit is een verhoogde versie, geschikt voor Vrachtwagens. Agrifirm is zeer enthousiast over het systeem en zoekt samen met Vialis naar meer toepassingen voor de ViPas als universeel bedien- en betaalstation.

 

De ViPas is te zien op de website van PreciaMolen.