Zoeken

Wij maken infrastructuur intelligent … samen met de politie

In Nederland gebeuren dagelijks ongevallen in het verkeer. Ieder ongeval wordt geanalyseerd om inzicht te krijgen in de oorzaak. Bij een ongevalsanalyse wordt steeds meer gebruik gemaakt van ‘logging’. Informatie wordt uit verkeersregeltoestellen gehaald, deze bevatten namelijk waardevolle informatie.

Politie_bij_automaat.jpg
Politie_bij_automaat.jpg
Bron: Raphael Geradts

De politie heeft in samenwerking met Vialis een programma ontwikkeld om de belangrijke informatie (logging) geautomatiseerd uit een verkeersregelinstallatie te halen. Niet alleen bij Vialis automaten, maar ook bij verkeersregelautomaten van andere partijen.

Het Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) Nederland, onderdeel van de politie, voert deze ongevalsanalyses uit. Een verkeersongevallen analist kan met dit programma op zijn laptop via een ethernetkabel logging informatie uit een verkeersregelautomaat halen. De beschikbare data is hierdoor snel en makkelijk te bereiken en veilig te stellen. Met deze data kan de verkeersongevallendienst verkeersbewegingen en ongevallen reconstrueren.

Overhandiging.jpg
Links Bas van Tol (Programmanager IV voorziening Bedrijfsvoering bij de politie) en rechts Geert Meijer (directeur Mobiliteit bij Vialis)

Eind april heeft Bas van Tol, werkzaam bij de politie als Programmanager IV voorziening Bedrijfsvoering, aan Vialis directeur Mobiliteit Geert Meijer een teken van waardering overhandigd, als dank voor de geleverde werkzaamheden. Dankzij de inspanningen van beide partijen is de infrastructuur weer een stukje intelligenter gemaakt.