Zoeken

Winnaars Greenrider Challenge gehuldigd

Vialis heeft samen met de andere infraondernemingen van VolkerWessels in een Greenrider Challenge 285 ton CO2 bespaard. Dat is net zo veel als 407 retourvluchten van Amsterdam naar Barcelona. In de duurzaamheidscompetitie onder 1450 leaserijders is gemiddeld 11 procent zuiniger gereden. Alle berijders leverden op deze wijze een concrete bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van VolkerWessels.

Jarno.jpg
Jarno.jpg

Greenrider Challenge

Na een proefmaand, telde de Greenrider Challenge vier wedstrijdmaanden. De 1450 deelnemers van Vialis, VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra streden niet alleen individueel, maar ook in teamverband en op bedrijfsniveau tegen elkaar. De Challenge vergelijkt het werkelijk verbruik (getankte liters) met het normverbruik. De CO2-uitstoot is zo direct gekoppeld aan het aantal verbruikte liters. In totaal is er tijdens de Greenrider Challenge 15 miljoen kilometer gereden.

Greenrider Champions

De prijs binnen deze competitie voor de ‘groenste' rijder, de overall Greenrider Champion, gaat naar Jarno Kunkeler, account manager Dynamisch Verkeersmanagement bij Vialis. Een score van maar liefst 75,01% ten opzichte van de norm. Hiermee toont Jarno aan dat Vialis niet alleen als bedrijf, maar dat ook de individuele werknemers graag bijdragen aan een meer duurzame samenleving. Hij mag een dag rijden met de elektrische Tesla Roadstar.

CO2-reductiedoelstellingen

Vialis is eind 2009 een programma gestart om de CO2-footprint van het bedrijf te monitoren. Dit maakt het mogelijk effectieve maatregelen te treffen om de CO2-uitstoot te verminderen en zo bij te dragen aan een meer duurzame samenleving. Zo wordt bijvoorbeeld uitgerekend hoeveel CO2 de lucht in gaat door het autoverkeer van de medewerkers en wordt het energieverbruik van het bedrijf in kaart. Op basis van dit inzicht (omvang en oorsprong) worden reductiedoelstellingen geformuleerd. Inmiddels hebben de reducties geleid tot certificering op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).