Zoeken

Zonder stress naar de stad reizen kan

Bereikbaarheid en leefbaarheid zijn twee maatgevende kenmerken voor een aantrekkelijke stad. Voor alle mogelijke groepen reizigers gelden echter andere waarderingscriteria. Bewoners, zakelijke bezoekers, werknemers, dagjesmensen, theater-bezoekers, leveranciers, schoolgaande kinderen: allemaal hebben ze andere wensen en stellen ze andere eisen aan een aantrekkelijke stad. Is reizen zonder stress mogelijk? Vialis vroeg het in twee rondetafelbijeenkomsten aan verschillende deskundigen.

Anneke Hymmen_cover_9365_C.jpg

Planbare stress

Is reizen zonder stress alleen mogelijk wanneer je automobilisten laat stoppen met autorijden? Of zijn er meer opties? Uiteraard wordt stress niet alleen veroorzaakt op de momenten dat je in de file staat. Mensen bezorgen immers ook elkaar en zichzelf stress. Als je op tijd vertrekt, heb je immers veel minder stress. Een reis is te plannen en zo is stress ook te plannen.
Informatievoorziening kan helpen de stress te verminderen. Dan moeten echter de adviezen die binnenkomen via de radio, de app of de navigatie wel eenduidig zijn. Betrouwbare informatie is dus essentieel. De overheid speelt hier een regisseursrol in, met name in haar samenwerking met de markt voor de juiste communicatie. Door goede informatie het onverwachte, verwacht maken, is hierbij het bovenliggende doel. Bij voorkeur uiteraard door het afgeven van persoonlijke reisinformatie.

Geïnteresseerd in deze discussies? Zie onderstaande filmpjes.

Vital City

Door de infrastructuur slim te benutten en innovatieve oplossingen te bedenken waarmee mobiliteit duurzaam verbetert, draagt Vialis bij aan leefbaarheid en vitaliteit. Vialis noemt dat bouwen aan de ‘Vital City’. Wij zijn van mening dat wij Nederland alleen in samenspraak mobiel kunnen houden. ‘Vital City’ is het thema waaronder Vialis interessante discussies initieert tussen een brede groep deskundigen uit de wereld van verkeer en vervoer, de overheid, kennisorganisaties en –netwerken. Ook geïnteresseerd eens mee te praten, stuur een emailbericht!