Zoeken
Overzicht MV (2).JPG

Container Exchange Route (CER)

Een 14 km lange rondweg

De Container Exchange Route (CER) verbindt via een 14 kilometer lange rondweg diepzee containerterminals, empty depots, railterminals en distributiebedrijven op de Maasvlakte met elkaar. Het doel van dit project is om de uitwisselkosten tussen de verschillende bedrijven te reduceren en de verbindingen met het Europese achterland verder te verbeteren. De CER maakt het mogelijk om de uitwisselkosten voor containers te minimaliseren. Dit leidt tot een verbetering van het achterland- en transshipment product en versterkt de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam als container hub. De CER bundelt containerstromen; daardoor hoeven treinen, barges en feederschepen niet langer naar alle verschillende terminals te gaan.

Scope van het project

De scope voor Vialis is de aanleg van 3 VRI’s met slagbomen, ongeveer 6 kilometer verlichting langs de baan en het uitbreiden van de verlichting en CCTV installatie (Closed Circuit Television – installatie) bij één van de containerterminals.

CER baan: een ontwerplevensduur van 80 jaar

De CER is een uniek project doordat het een ontwerplevensduur van 80 jaar dient te hebben en daarnaast een beschikbaarheid moet garanderen van 99%.

Foto © Port of Rotterdam