Zoeken
Sluis Weurt

Levensduurverlengend Onderhoud aan Sluiscomplex Weurt-Heumen

zorgvuldig asset management en onderhoud bij de belangrijke waterweg tussen de Waal en Maas

Bij Vialis zetten we ons in voor een veilige en beschikbare infrastructuur. In opdracht van Rijkswaterstaat voeren we levenduurverlengend onderhoud uit bij Sluiscomplex Weurt-Heumen. Hier voeren we werkzaamheden uit om de veiligheid en functionaliteit van deze belangrijke waterweg tussen de Waal en Maas in stand te houden tot aan vervanging & renovatie.

Project Levensduurverlengend onderhoud Sluiscomplex Weurt-Heumen is een joint venture van Vialis – KWS – Van Oord

Sluis Weurt

Sluiscomplex Weurt-Heumen

Projectduur en Doelstellingen

Sinds 2013 werken we verspreid over meerdere contracten aan het vast- en levensduurverlengend onderhoud van Sluiscomplex Weurt-Heumen, met een geplande projectduur tot 2027. De sluis, geopend in 1927, heeft onderdelen die het einde van hun technische levensduur hebben bereikt. Ons doel is duidelijk: door middel van zorgvuldig asset management en onderhoud streven we ernaar de functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid van Sluiscomplex Weurt-Heumen in stand te houden, zodat het een vitaal en beschikbaar knooppunt blijft voor de scheepvaart op het Maas-Waalkanaal.

Iconisch Sluiscomplex tussen Waal en Maas

Sluiscomplex Weurt-Heumen bevindt zich in Nijmegen op het vaarwegkruispunt van het Maas-Waalkanaal en het onderhoud ervan is van groot belang voor de doorstroming van het scheepvaartverkeer. Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex.

Onze werkzaamheden richten zich op grondig onderhoud, waarbij we ons concentreren op het vernieuwen en vervangen van essentiële componenten. Van de bediening vanuit Rijkswaterstaat tot het vervangen van verouderde onderdelen, elk aspect van ons werk is gericht op een soepele werking van de sluis voor dit moment en de toekomst.

Bijzonder zijn de trommels in de deuraandrijving van de Westsluis met een diameter van 2 meter, die tot 160 ton kg direct kunnen dragen. De cruciale onderdelen ondergaan zorgvuldige inspecties en indien nodig vervanging, om ervoor te zorgen dat de sluis blijft voldoen aan hoge normen van veiligheid en betrouwbaarheid.

Sluiscomplex Weurt - © Rijkswaterstaat

Bekijk alle Vialis Projecten

Vialis Projecten