Zoeken
RODS_1

Raamovereenkomst voor Realisatie Openbare verlichting en Dynamische Verkeersmanagement Systemen (RODS)

Vialis vervangt sinds 01 oktober 2021 binnen de Raamovereenkomst voor Realisatie Openbare verlichting en Dynamische Verkeersmanagement Systemen, beter bekend als ‘RODS’, diverse technische systemen voor het behoud en verbetering van de doorstroming en veiligheid op de (vaar)wegen.

RODS_2

Zo is nabij Schiphol een Dynamisch Route Informatie Paneel (DRIP) vervangen en worden er de komende jaren langs diverse snelwegen enkele honderden wegkantstations (WKS-en) vervangen voor intelligente wegkantstations (iWKS-en). Daarnaast worden er camera’s vervangen en geplaatst voor het afhandelen van incidenten en het veilig gebruiken van spitsstroken. 
Ook het vervangen van verkeersregelinstallaties (VRI’s) en het vervangen van de complete openbare verlichting door een duurzamere uitvoering in LED is onderdeel van het RODS project. 


Ten slotte draagt Vialis via het RODS project ook bij aan de toekomstige besturing op afstand van bruggen en sluizen door het aanleggen van geheel nieuwe redundante glasvezelnetwerken

Daarmee draagt Vialis met diverse diensten actief bij aan het behouden én verbeteren van belangrijke assets die zorgen voor een veilige doorstroming op de (vaar)wegen.

Het RODS project omvat de Rijkswaterstaat regio’s West-Nederland Noord, Noord-Nederland en Oost-Nederland.