Zoeken
OV Holendrecht-Abcoude.jpg

Vervangen Openbare Verlichting door dimbare LED armaturen

Op het traject Holendrecht – Abcoude heeft Vialis de openbare verlichting vervangen door dimbare LED armaturen in samenwerking met Schréder en Ziut.

Het dimmen van de LED armaturen gebeurt door een Zuivere Powerline Sturing (ZPS). Deze ZPS wordt al enige tijd gebruikt op sluizen om het licht te kunnen dimmen. Het stuursysteem is ontwikkeld om eenvoudige boodschappen via de voeding door te geven aan het armatuur, waardoor het armatuur op vastgestelde tijden gedimd kan worden naar 30% van het totale vermogen en ook weer teruggezet kan worden naar 100% vermogen. De aansturing gebeurt door een dim controller in de voedingsverdeelkast te plaatsen en een ontvanger in het LED armatuur. In Nederland was dit de eerste keer dat deze unit (ZIUT SSU) op een Rijksweg werd toegepast.

 

Door gebruik te maken van dimbare LED armaturen is het licht aan te passen op de gewenste sterkte. Dat is prettig voor de weggebruiker en ook voor de wegbeheerder doordat de LED armaturen gedurende de dag minder vermogen kosten.