Zoeken

Cybersecurity

De digitalisering en de opkomst van technieken als Internet-of-Things confronteert ons met hele nieuwe uitdagingen. Eén daarvan is cybersecurity.  

cybersecurity.jpg
cybersecurity.jpg

De digitale transformatie hebben we bij Vialis met enthousiasme omhelsd. Veel van onze oplossingen spelen zich daardoor ook af in het digitale domein. Daarbij valt te denken aan internet of cloud-gebaseerde technologieën die we in toenemende mate toepassen, zoals sensoren en systemen die data genereren en verzenden. Maar ook aan de data zelf, die we als Vialis verzamelen, combineren en verrijken. Voor allebei geldt dat ze kwetsbaar zijn voor misbruik. Toegang tot een verkeersmanagement- of besturingssysteem van een brug of sluis door cybercriminelen kan grote veiligheidsgevolgen hebben. Zo leidt bijvoorbeeld een datalek al gauw tot een ernstige schending van de privacy. Niet voor niets worden wet- en regelgeving daardoor regelmatig aangescherpt.

Bij Vialis heeft cybersecurity – zowel in de zin van veiligheid als weerbaarheid – de volle aandacht. Security is voor ons niet alleen een IT-kwestie, maar een onderwerp dat iedereen in de organisatie aangaat en onze interne processen en procedures zijn hier dan ook op afgestemd. Onze ontwikkelaars en ontwerpers worden getraind om de systemen ‘secure-by-design’ te maken. Bovendien werken we samen met zeer gerenommeerde leveranciers, voor wie cybersecurity vanwege hun wereldwijde reputatie, topprioriteit heeft.

 

De komende jaren zal ook in het infrastructuurdomein de digitaliseringsslag verder doorzetten. We gaan daar in mee, omdat onze visie is dat we daarmee de veiligheid willen verhogen in de infrastructuur. Voor Vialis alle reden om ook daar een maximale inspanning in te leveren.