Zoeken

Connexxion neemt OV-chipkaart in Zuid-Holland in gebruik

Sinds 13 mei 2009 kunnen reizigers op de bussen van Connexxion in de regio Haaglanden, in de Krimpenerwaard, Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en de Bollenstreek gebruik maken van de OV-chipkaart. Dit is vooral goed nieuws voor reizigers die van de Connexxion-bus overstappen op de metro van RET in de regio Rotterdam, omdat zij nu de hele reis met hun OV-chipkaart kunnen reizen. Dit is niet alleen een mijlpaal voor Connexxion, maar ook voor Vialis, die als partner in het EastWest consortium (het consortium dat in opdracht van Translink Systems het OV-chipkaart-project uitrolt) verantwoordelijk is voor de logistiek, het civiele werk en de installatie, de inbedrijfstelling en het beheer en onderhoud van de OV-chipkaartapparatuur.

sneakpreview 040_1.jpg
sneakpreview 040_1.jpg

Stap voor stap invoeren

Connexxion verzorgt de introductie van de OV-chipkaart in opdracht van het Stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid-Holland.
Nu ook in de Connexxion-bussen in de regio Haaglanden en het noordelijke en oostelijke deel van de provincie Zuid-Holland met de OV-chipkaart gereisd kan worden, is één groot OV-chipkaartgebied ontstaan. Je kunt nu bij Connexxion met de OV-chipkaart van Amsterdam helemaal naar Rotterdam reizen en ook in grote steden als Den Haag, Delft, Leiden en Haarlem wordt de OV-chipkaart geaccepteerd in de Connexxion-bussen. Voorlopig blijven bij Connexxion strippenkaarten en abonnementen ook nog gewoon geldig."