Zoeken

ReQuest: Slim, veilig én duurzaam onderweg

Met ReQuest biedt Vialis een oplossing (applicatie) waardoor transporteurs, distributeurs en logistieke dienstverleners met minimale belemmeringen veilig, snel en op een duurzame manier hun route kunnen afleggen. Door de chauffeur centraal te stellen kan de logistieke dienstverlener en de overheid hun veiligheid- en duurzaamheidsdoelstellingen realiseren, door doorstroming en beschikbaarheid te reguleren.

shutterstock_1990883315_small.jpg
shutterstock_1990883315_small_quote-Hanos.jpg

Verbetering veiligheid en leefbaarheid

Gemeenten en wegbeheerders vragen steeds meer om ontzorgd te worden bij doelstellingen over duurzaamheid, doorstroming en veiligheid. ReQuest sluit hier naadloos op aan. Inwoners profiteren van schonere lucht, verhoogde veiligheid op kruispunten en minder lawaai van optrekkende- en afremmende vrachtwagens. De wegbeheerders hebben met ReQuest een extra stuurmiddel om vrachtwagens effectief en duurzaam door een stad te leiden.

Door te investeren in ReQuest dragen vervoerders bij aan een beter milieu. Dit heeft een positief effect op het imago van de logistieke sector. Bovendien dalen de kosten van een rit door onder andere tijdwinst, minder brandstofverbruik, minder slijtage aan remsystemen en minder kans op ongevallen of boetes door nog net door rood licht te rijden.

request_logo_RGB.jpg

Eerder groen bij een verkeerslicht

Als de situatie het toelaat krijgen vrachtwagens en logistieke dienstverleners met ReQuest eerder groen bij een verkeerslicht. Om eerder groen te krijgen bij kruispunten voert de chauffeur via de ReQuest app, via een mobiele telefoon, zijn bestemming in. Vanaf dat moment kan de app communiceren met de intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) in de omgeving. De chauffeur kan zo veilig, zonder stop of rem actie, doorrijden.

Ambitie

Als Vialis, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, ontwikkelen we met partners innovatieve oplossingen om weggebruikers, dus ook transporteurs en logistieke dienstverleners, veilig, snel en op een duurzame manier te laten reizen. Wij zijn verheugd met HANOS als eerste gebruiker. Het is onze ambitie om de intelligente ReQuest applicatie te combineren met de huidige beschikbare systemen en platformen zodat we gemeentes en provincies, maar ook Rijkswaterstaat en ProRail kunnen ondersteunen in hun veiligheids- en duurzaamheidsambities.